Du ska nog se att der gar över


Cecilia Neant-Falk - No et preocupis, ja se li passarà

Títol original: Du ska nog se att der gar över
Títol en castellà/català: No et preocupis, ja se li passarà
Directora: Cecilia Neant-Falk
País: Suècia
Producció: Cecilia Neant-Falk, Riot Reel, Mágersten, 2003
Guió: C. Neant-Falk
Fotografia: Camilla Hjelm, C. Neant-Falk
Música: Stina Nordenstam, Ani Di Franco, Eva Dahlgren
Muntatge: C. Neant- Falk, Josef Nyberg, Berit Ljungstedt
Durada: 74 minuts
Versió: original sueca
Format: 35 mm
Distribució: Swedish Film Institute
Edició de la Mostra: 12ª Edició – 2004
Secció: Panorama
Sinopsi: El segon llargmetratge de Cecilia Neant-Falk desenvolupa els temors i els somnis de tres adolescents quan descobreixen que els agraden altres noies. Arran d’un anunci publicat en una revista, on es buscaven noies adolescents que se sentissin atretes per altres noies, la directora va decidir seguir per un període de tres anys l’evolució personal de tres de les joves que van respondre: la Joppe, la Natalie i la My.
El film combina les entrevistes realitzades per la directora a les tres noies amb imatges filmades per les mateixes protagonistes, com si es tractés d’un diari filmat secret. Així expressen sense pudor, i de vegades amb molt de sentit de l’humor, les pors, els somnis i els equívocs a que es veuen sotmeses cada dia. Les tres noies són lesbianes però ningú del seu entorn no ho sap, ni els pares ni els amics del institut.
No et preocupis, ja se li passarà és un documental que parteix d’unes vivències concretes però que fàcilment és generalitzable a l’experiència de ser adolescent i lesbiana.