Espacio simétrico


Virginia García del Pino - Espacio simétrico

Títol original: Espacio simétrico
Títol en castellà/català: Espacio simétrico
Directora: Virginia García del Pino
País: Espanya
Producció: Virginia García del Pino, 2010
Guió: Virginia García del Pino
Fotografia: Virginia García del Pino
Muntatge: Virginia García del Pino
Música: Kike Turrón
Interpretació: Montse Cid, Soushiro Matsubara
Durada: 10 minuts
Versió: original espanyola i japonesa subtitulada en anglès i català
Format de projecció: Digibeta
Distribució: Hamaca Media & Video Art Distribution virginiadelpino@gmail.com, eli@hamacaonline.net
Edició de la Mostra: 19ª Edició – 2011
Secció: Panorama
Sinopsi: Documental sobre les correspondències entre dos personatges aparentment distants, un astronauta decidit a participar en un viatge a Mart i una dona desesperançada per la seva malaltia.
La simetria observada per la càmera entre els dos personatges entrevistats s’estén al domini propi de les imatges, que perden els límits de la seva identitat com a documental o ficció, o com a cinema o vídeo. De la mateixa manera, la masculinitat i la feminitat són llocs simètrics, a l’esquerra o a la dreta de l’enquadrament. El problema que queda sense resoldre en aquest joc de simetries és el temps, la finitud del temps vital i la possibilitat de fugir de la història, com indica l’astronauta. Hi ha simetria entre dues vides abocades a la mort?
Nascuda el 1966 a Barcelona, Virginia García del Pino va estudiar Belles Arts i Cinema. Durant el període 2001-2005 va viure i treballar entre Barcelona i Mèxic, país on ha realitzat gran part de les seves obres audiovisuals. El 2007 va fer el Màster en Documental Creatiu de la UAB, que li va produir, juntament amb Localia TV, el documental Lo que tú dices que soy.