Mamnou


Amal Ramsis - prohibit

Títol original: Mamnou
Títol en castellà/català: Prohibit
Directora: Amal Ramsis
País: Egispte, Espanya
Producció: Morgana producciones, 2011
Guió: Amal Ramsis
Fotografia: Amal Ramsis
So: Nacho R. Arenas
Muntatge: Octavio Iturbe
Música: Mostafa Mohamed, Ahmed Younes
Durada: 67 minuts
Versió: original àrab subtitulada en espanyol
Format de projecció: Digibeta
Distribució: Amal Ramsis amalramsis@gmail.com
Edició de la Mostra: 19ª Edició – 2011
Secció: Militàncies de la memoria
Sinopsi: Tres mesos abans de la revolució del 25 de gener de 2011 a Egipte, Amal Ramsis va caminar pels carrers del Caire amb la seva càmera, esquivant la vigilància de la policia i buscant refugi a cases d’amics que, com ella, feien tot el que prohibeix la societat egípcia: parlar, filmar, escriure i pensar. Amb tot aquest material, Ramsis va muntar el seu documental, al mateix temps que esclatava la revolució, un 25 de gener.
Mamnou es converteix en un testimoni privilegiat de l’Egipte d’abans de la revolució, en abordar tot allò que implica la paraula “prohibit”, una paraula que s’escenifica en nombrosos aspectes de la vida quotidiana del seu país.
Davant les notícies constants que ens arriben a través dels mitjans de comunicació, el documental de Ramsis ens dóna l’oportunitat de conèixer el conflicte de fons que ha portat a la societat egípcia a sortir al carrer. La realitzadora analitza la complexitat de l’enfrontament des de les vivències d’uns personatges que ens expliquen com duen a terme la seva lluita diària.