Tambours sur la digue


Ariane Mnouchkine - Tambors sobre el dic

Títol original: Tambours sur la digue
Títol en castellà/català: Tambors sobre el dic
Directora: Ariane Mnouchkine
País: França
Producció: 2002
Guió: Helene Cixous
Vestuari: Marie-Helene Bouvet, Nathalie Thomas, Ysabel de Maisonneuve, Annie Tran
Màscares: Le théatre du soleil, Maria Adelia
Música: Jean-Jacques Lemétre
Interpretació: Renata Ramos-Maza, Nicolas Sotnikoff, Juliana Carneiro da Cunha i la resta de la companyia Le théatre du soleil
Durada: 136 minuts
Versió: original francesa
Format: Betacam
Distribució: Arte, París
Edició de la Mostra: 11ª Edició – 2003
Secció: Indisposades i polítiques. L’actualitat de la ficció i el documental
Sinopsi: A partir d’un text d’Helene Cixous, que en clau de faula parla sobre els excessos del poder, Arianne Mnouchkine realitza una magnífica transposició fílmica de la seva pròpia posada en escena, estrenada per la seva companyia, el Theatre du Soleil.
Tambours sur la digue és un relat d’Heléne Cixous, que Arianne Mnouchkine va posar en escena amb el seu equip del Theatre du Soleil i que posteriorment va traslladar al cinema en aquesta magnifica adaptació. La gran originalitat de la directora és haver trobat la forma mes adequada per fer sorgir nous significats en aquesta traducció cinematogràfica de la seva pròpia obra. El relat fílmic intensifica i accentua els elements teatrals, de la interpretació de les marionetes a la veu dels intèrpret, de l’escenografia a la música. Inspirada en les inundacions, que afecten regularment la Xina actual, la història presenta una faula situada en un país asiàtic fictici on es barregen les cultures japonesa, xinesa i coreana i on l’amenaça de les forces de la natura actua com una metàfora de les guerres.