The moon inside you


Diana Fabianova- The moon inside you

Títol original: The moon inside you
Títol en castellà/català: La lluna en tu
Directora: Diana Fabiánová
País: França, Eslovàquia, Espanya
Producció: Jerónimo Molero, Ubak produccions, Julie Paratian, Avenue B., 2009
Guió: Diana Fabiánová, Mona León, Marion Doussot
Fotografia: Jerónimo Molero
So: Blazej Vidlicka
Muntatge: Tatjana Jankovic
Música: Pierre Bats, Olivier Samoulian
Durada: 75 minuts
Versió: original anglesa, francesa, eslovena, espanyola i portuguesa subtitulada en castellà
Format: HDCAM
Distribució: hello@dianafabianova.com
Edició de la Mostra: 18ª Edició – 2010
Secció: Panorama
Sinopsi: The Moon Inside You és un viatge personal de la directora a través dels prejudicis que la societat occidental ha construït al voltant de la menstruació i una reflexió al voltant de les seves possibles conseqüències en la nostra vivència personal. Encuriosida pel que encara avui es considera un tabú, Fabiánová va decidir investigar sobre la manera com les dones viuen la menstruació i contrastar-ho amb la forma com la societat s’ha reapropiat d’aquest mateix fenomen fisiològic tot convertint-lo en quelcom socialment construït.

Per què s’ha de silenciar que una dona està menstruant? Com pot ser que un procés natural sigui considerat inoportú? Per què en les diferents llengües s’han hagut d’inventar sobrenoms per denominar la regla? I per què en la majoria de les seves accepcions tenen connotacions negatives? Per buscar una resposta a aquests i molts d’altres interrogants, la directora recorre diversos països per preguntar-ho a dones i homes del carrer, personal mèdic, professionals dels món de l’antropologia i la filosofia…
Combinant diverses tècniques i formats (des de l’animació, al diari íntim, la publicitat o la recreació de fantasies), Diana Fabiánová aconsegueix transportar-nos fins aquelles arrels més profundes de la feminitat i la vida, aquelles que sovint han quedat relegades en un segon pla per no correspondre’s amb els valors que la nostra societat patriarcal associa i ressalta de la feminitat. Una invitació fresca, moderna, pedagògica i carregada d’ironia, a la reflexió i la presa de consciència del pes que pot tenir en cada trajectòria personal el que la mateixa directora ha denominat “etiqueta menstrual”.