UFO in her eyes


Xiaolu Guo - UFO in her eyes

Títol original: UFO in her eyes
Títol en castellà/català: 
UFO in her eyes
Directora: Xiaolu Guo
País: Alemanya
Producció: Klaus Maeck, Andreas Schreitmüller, Jeanette Würl, 2011
Guió: Xiaolu Guo, Pamela Casey
Fotografia: Michal Tywoniuk
So: Phipippe Ciompi
Muntatge: Nikolai Hartmann
Música: Mocky
Interpretació: Ke Shi, Udo Kier, Mandy Zhang, Y. Peng Liu, Zhou Lan, Massela Wei, Li Dou
Durada: 110′
Versió: Versió original subtitulada en català
Distribució: Corazón International, Match Factory
Edició de la Mostra: 20ª Edició – 2012
Secció: Imaginar el futur
Sinopsi: Una tarda de molta calor, la vida de la Kwok Yun, una dona d’un petit poble xinès, canvia abruptament quan creu haver albirat un ovni. La líder del poble s’aprofita d’aquest esdeveniment per impulsar l’economia local mentre la policia fa la seva investigació.

A mig camí entre la comicitat i la crítica social i política, el film ens endinsa en un relat que contempla amb ironia els fets que es precipiten subre una societat rural en la qual els esdeveniments extraordinaris posen en qüestió una calma fictícia que sembla no tenir discussió mentre les ocses sequeixin igual.

El tractament oportunista que els dirigents locals fan d’una apreciació personal, com és la visió d’un ovni, permet entreveure la nesessitat d’acollir-se a qualsevol situació, per estranya que sigui, per tal de sortir d’un ostracisme imposat. Conjugant una enginyosa interpretació actoral i modulació argumental, la trama llisca cap a una sèrie de situacions que voregen la hilaritat, en un estil proper al Bienvenido, Mr. Marshall de L. G. Berlanga.