!Women art revolution: a secret history


Lynn Hershman Leeson - Women art revolution, A secret history

Títol original: !Women art revolution: a secret history
Títol en castellà/català: Revolució artística de les dones! Una historia secreta
Directora: Lynn Hershman Leeson
País: EUA
Producció: Lynn Hershman Leeson, Kyle Stephan, Alexandra Chowaniec, 2010
Guió: Lynn Hershman Leeson
Il·lustracions: Spain Rodriguez (!W.A.R. Graphic Novel)
So: David Hocs, Julie Konop
Muntatge: Jesse Spencer, Lynn Hershman Leeson
Música: Carrie Brownstein
Durada: 83 minuts
Versió: original anglesa subtitulada en català
Format de projecció: Digibeta NTSC
Distribució: Autlook Filmsales GmbH welcome@autlookfilms.com
Edició de la Mostra: 19ª Edició – 2011
Secció: Panorama
Sinopsi: A finals dels anys 60 dones artistes nord-americanes van formar un col·lectiu anomenat W.A.R.: Women Artists in Revolution. El documental que reprèn el seu nom i el seu doble sentit ens explica les raons per les quals es van unir per lluitar contra les rígides estructures de l’art, conformades segons uns criteris androcèntrics i etnocèntrics.
Judy Chicago, Miriam Shapiro, The Guerrilla Girls, Nanci Spero i moltes altres creadores destacades del panorama artístic nord-americà de finals dels 60, i de la dècada dels 70 i 80, són les principals protagonistes de les entrevistes del documental. A través del seu testimoni i de les seves obres, Lynn Hershman Leeson ens explica els valors, idearis i objectius d’aquest moviment.
La directora i artista Lynn Hershman Leeson va enregistrar al llarg de 40 anys entrevistes amb les artistes pioneres d’aquesta revolució artística. La voluntat de capturar la història de l’art feminista ha fet que el documental estigués en procés de producció durant tots aquests anys i que després de la seva edició final encara resti obert, per tal que les noves generacions continuïn fent-hi aportacions a través del web ( HYPERLINK “http://www.rawwar.org” www.rawwar.org). Amb aquesta estratègia, la directora reivindica l’art com un moviment en constant procés de transformació.