Y aura-t’il de la niege à Noël?


Y aura-t'il de la niete à noël_, Sandrine Veysset

Títol original: Y aura-t’il de la niege à Noël?
Títol en castellà/català: Nevarà per Nadal?
Directora: Sandrine Veysset
País: França
Producció: Humbert Balsan, Ognon Pictures, Paris, 1996
Guió: Sandrine Veysset
Fotografia: Héléne Louvart
So: Didier Sain
Muntatge: Nelly Quettier
Interpretació: Dominique Reymond, Daniel Duval, Jessica Martinez, Alexandre Roger, Xavier Colonna, Fanny Rochetin, Flavie Chimenes
Durada: 90 minuts
Versió: original francesa amb subtítols en anglès
Format: 35 mm
Distribució: Flach International, Paris
Edició de la Mostra: 5ª Edició – 1997
Secció: Panorama
Sinopsi: Una nit d’estiu a una granja del sud de França, un grup de criatures juguen a fet i amagar. Els pares treballen la terra, especialment la mare que cull cebes, tomàquets, naps… sota la vigilància del pare, patró i alhora amant, casat amb una altra dona que viu en un altre poble. La mare és el centre de tot. Ella suavitza totes les coses i amb tendresa i complicitat aconsegueix protegir els seus 7 fills de les tiratines del pare. La rudesa de l’esdevenir quotidià no impedeix els grans moments de felicitat del nucli familiar.
Comentari de la directora: “Penso que la part física del film té molt a veure amb el fet que l’acció succeix al camp, al lalrg de tres estacions. No pots més que tenir una relació física amb la terra, amb el sol, amb el vent, amb el fred. Els intèrprets no poden fer trampes, estan implicats com a éssers humans: tenen fred i calor de veritat i això ajuda molt. Crec que molt sovint hi havia més ‘vida’ que ‘cinema’ en el rodatge.”