Vindicación


Susana Koska - Vindicación

Títol original: Vindicación
Títol en castellà/català: Vindicación
Directora: Susana Koska
País: Espanya
Producció: Sanz Beltrán Espectáculos, Ajax Audiovisual, 2010
Guió: Susana Koska
Fotografia: Albert Ramírez, Mario Viñuela, Pello Gutiérrez, Víctor Marsol, Miquel Bonet, Josune Ochoa
So: Pablo Bueno, Xavier Salvador
Muntatge: Xavi Burgos, Víctor Marsol
Durada: 60 minuts
Versió: original castellana
Format: Digibeta
Distribució: Susana Koska drakoska@gmail.com
Edició de la Mostra: 18ª Edició – 2010
Secció: Històries del feminisme: Secció en homenatge a Carole Roussopoulos
Sinopsi: Memòria de les lluites feministes a Itàlia, des dels inicis del moviment, sorgit al final de 1960, fins als canvis que van tenir lloc al llarg de la dècada dels 70. Quatre dones relaten les seves experiències personals i la seva participació en les diverses organitzacions i col·lectius de dones que van reivindicar el dret al propi cos i a la pròpia identitat. Les seves declaracions s’integren en les imatges d’arxiu, que mostren l’amplitud de les transformacions que les dones van propiciar en sortir al carrer i reclamar els seus drets. La vida, realment, va tremolar quan es van qüestionar els fonaments de les institucions amb les quals es regulava el destí de les dones. Tota una generació de dones va viure aquesta efervescència del canvi que en aquells moments deixava de ser una utopia per convertir-se en una esperança compartida. Maria Paola, Liliana Ingarsiola, Marina Pivetta i Alexandra Vanzi guien el relat dels esdeveniments més significatius que es van produir en aquest període. La seva visió subjectiva actua com a contrapunt de la crònica dels fets i obre un seguit d’interrogants sobre la situació actual de les dones.
El documental tracta sobre la possibilitat de transformar la memòria personal en relat històric, i mostra la necessitat de transmetre aquesta experiència a les noves generacions per tal de poder determinar els problemes del present.
Per portar a terme el seu projecte, Paola Sangiovanni ha entrevistat nombroses dones i ha consultat diversos materials d’arxiu, alguns d’ells inèdits, provinents de diverses fonts.